VERSLAG CLUBKAMPIOENSCHAP JEUGD

Nick Vlastuin Clubkampioen bij de jeugd van Smash 

Het Clubkampioenschap voor de jeugdleden van Smash werd zaterdag 20 december 2014 gehouden. Nadat er een scheiding tussen de betere spelers en de rest aangebracht was, werd er in een winnaars- en runner-up poule om de ereplaatsen gestreden.

In de runner-up poule werd Wessel Visser eerste en Marijn Elenbaas, Gertijn Blok en Julia Louwerens respectievelijk tweede, derde en vierde.

In het dubbel waren Thijs Ribberink en Wessel Visser net iets sterker dan Nick Vlastuin en Gertijn Blok (11-7, 11-5 en 11-3 ).

In de winnaarspoule plaatsten zich de volgende spelers: Tom Minjon, Leon van Gelder, Nick Vlastuin en Thijs Ribberink. Na enkele spannende wedstrijden wisten Thijs Ribberink en Leon van Gelder zich net niet voor de finale te plaatsen. Dus mochten ze om de derde en vierde plaats strijden. Thijs Ribberink wist na een spannende strijd ( 11-4,11-5 en 12-10 ) de derde plek voor zich op te eisen.

De grote finale ging tussen Nick Vlastuin en Tom Minjon. Het zag er in de beginfase naar uit dat Nick het gemakkelijk zou krijgen. De eerste set werd met 11-8 in zijn voordeel beslist. In de tweede en derde set (10-12 en 9-11) volgde echter de ommekeer voor Tom. Maar uiteindelijk wist Nick de laatste twee sets te winnen met 11-6 en 11-3, waardoor hij opnieuw clubkampioen was.

Bij de prijsuitreiking ontving Nick de wisselbeker van Teus Vink, die de organisator bedankte voor het organiseren van deze vlekkeloos verlopen dag.

Smash lijkt met haar jeugdafdeling op de goede weg te zijn, het alsmaar groeiende ledental is hier het sprekende bewijs van.

Frits Jansen