UNIEKE PRESTATIES BIJ SMASH-W

In en tegen concurrent Hilversum zijn de Woudenbergse tafeltennissers kampioen geworden. Met 9 punten voorsprong was één punt nodig om het kampioenschap binnen te slepen. Van Raai startte tegen Van der Meel. Bij een stand van 1-1 werd de derde game met 15-13 in het voordeel van Van der Meel beslist. Van Raai kwam er in de vierde game niet meer aan te pas en Hilversum kwam op 1-0. Daarna was het de beurt voor Koudijs om tegen Daselaar een poging te doen het kampioenschap binnen te halen. Na de eerste game vocht Koudijs zich goed terug met een 11-4 winst. Echter gaf Daselaar in de derde en vierde game weinig weg en stond er 2-0 op het scorebord. Vervolgens trad captain Moesbergen op het toneel en tegen Dericks zette hij er een enerverende partij neer. Het ging over en weer. Een vijfde game moest de beslissing brengen. Zoals een echte aanvoerder betaamt, deed Moesbergen dit met verve. Hij won de vijfde game met 11-5. Dit betekende het kampioenschap in de derde klasse en dit is een unicum voor dit team. Volgend seizoen strijdt het team dus in de tweede klasse. Alleen Koudijs heeft ervaring in de tweede klasse. Met deze promotie is een unieke prestatie geleverd, want telkens eindigde het team in het rechterrijtje.

Het eerste team van Smash kom ook uit in de duo-competitie. Concurrent Bijmaat had stevig de koppositie vast tijdens het seizoen. De laatste competitiewedstrijd moest Bijmaat aantreden in Woudenberg. De Woudenbergse formatie had een 5-0 overwinning nodig om zich kampioen te mogen noemen. Duo Mijderwijk en Moesbergen klaarden deze klus en aan het eind van de avond was er niks weggegeven en Bijmaat ging met lege handen naar huis. De promotie van de vierde naar de derde klasse in de duo-competitie was bewerkstelligd. Trouwe supporter Piet was euforisch: “Wat een geweldig seizoen presteren deze jongens. Het is een genot om wedstrijden bij te wonen en de spelers te zien vlammen. Ze halen een ongekend hoog niveau. Ik ben trots!” 

Daarnaast is er ook een unieke en puike prestatie geleverd door jeugdteam 1. In het voorjaar speelde het team, bestaande uit spelers Matthias Wolterink en neven Joran en Ruben Timmer, nog vijfde klasse. Afgelopen seizoen werden zij kampioen in de vierde klasse, dus begin 2020 komen zij uit in de derde klasse. Jeugdtrainer Jansen concludeerde: “Wat een progressie hebben de jongens doorgemaakt. Echt geweldig. Het is een feest om met ze te trainen. Ze luisteren goed en zijn gedreven. Ze doen er alles aan om steeds beter te worden. Dat is erg prettig werken. Ik ben benieuwd wat de derde klasse zal brengen. In elk geval is het goed om meer ervaring op te doen in deze hogere klasse.”


Uitslagen Smash-W: Hilversum 10 – Smash-W 1 : 6-4

Duo Smash-W 1 – Bijmaat 3 : 5-0

HTTC 4 – duo Smash-W 2 : 5-0

Hilversum 8 – duo Smash-W 3 : 2-3

Duo Smash-W 4 – HTV 4 : 5-0

Jeugd Smash-W 1 – Gispen 2 : 7-0

Jeugd Smash-W 2 – Bijmaat 6 : 1-4