RABOBANK GEEFT SMASH €400,-

Ook dit jaar stelde Rabobank Gelderse Vallei, via de Rabobank Clubkasactie, een deel van de winst beschikbaar voor ondersteuning van lokale (sport)verenigingen en culturele en maatschappelijke stichtingen. De leden konden beslissen welke lokale initiatieven en projecten een financiële bijdrage kregen. De bank stelde €100.000 beschikbaar.

Maandagavond 6 juni werden de cheques uitgereikt tijdens een speciale avond in het Schaffelaartheater van Barneveld. De avond had een olympisch thema. Gastspreker Maarten van der Weijden, winnaar van een gouden olympische medaille in 2008 vertelde een zeer interessant verhaal over wat hij meemaakte in de aanloop naar zijn winnende race. Hij deed mee aan de 10 km zwemmen in open water. Een deel van zijn boodschap was dat je als sporter en als sportbestuurder heel veel dingen in de hand hebt, maar dat er veel meer dingen zijn waarop je geen invloed hebt.

Ook reikte hij samen met Mariska de Kleijne, directeur bedrijven van Rabobank Gelderse Vallei de gouden, zilveren en bronzen medaille uit aan de top drie van de Clubkasactie. Alle aanwezige clubs of verenigingen kregen een cheque met daarop het bedrag dat was binnengehaald.

De basis van de Clubkasactie is dat leden van de Rabobank inspraak hebben in de verdeling van een gedeelte van de winst van de bank. Deze winst vloeit terug naar de lokale verenigingen en stichtingen die klant zijn van Rabobank Gelderse Vallei. Ruim 16.000 leden konden hun stem uitbrengen.

Het was voor het eerst dat SMASH aan deze actie meedeed. Eerder kwamen we daarvoor niet in aanmerking omdat we al gesponsord werden voor een reclamebord van de Rabobank in het gebouw aan de Schoolstraat. Iedereen die op SMASH gestemd heeft hartelijk bedankt daarvoor!