BERT MOESBERGEN CLUBKAMPIOEN

Zaterdag 14 mei 2022 vonden de Clubkampioenschappen van Smash plaats. De laatste editie in 2019 won Nick Vlastuin en hij kon eindelijk weer zijn titel verdedigen. Er waren echter kapers op de kust die het hem lastig probeerden te maken.

In de poule van de Hoofdklasse won Nick overtuigend zijn wedstrijden tegen aanstormend talent Matthias Wolterink, teamgenoot Thijs Ribberink en de nooit opgevende Tom Minjon. In de andere poule was het Mees van Raai, die goed van start ging door een winst op André Koudijs.

Vervolgens moest Nick het opnemen tegen Bert Moesbergen met zijn sterke backhand. Bert won de partij en werd eerste in de poule. De halve finales gingen tussen Mees van Raai en Nick Vlastuin en tussen Thijs Ribberink en Bert Moesbergen.

Nick en Bert wonnen hun wedstrijden en namen het opnieuw tegen elkaar op in de zinderende finale. De wedstrijd ging gelijk op en beide spelers wilden de titel en wisselbeker met daarop de naam van de kampioen in de wacht slepen. Een spannende vijfde set moest er aan te pas komen. Sommige supporters liepen van de tribune omdat ze het door de spanning niet langer konden aanzien. Het leek een soort golden goal in een EK- of WK-finale. Uiteindelijk was Bert koelbloedig genoeg, hij liet minder steken vallen dan Nick. Bert Moesbergen mag zich nu een jaar lang clubkampioen noemen.

In de runners-up klasse ging de finale tussen Eefjan Timmerman en jonge groeibriljant Ruben Timmer. Ruben probeerde wat hij kon en zijn sterke wapen is zijn backhand. Toch was het Eefjan, die dit goed kon pareren en uiteindelijk aan het langste eind trok. Plek 3 ging naar Karel Weinberg.

De dubbelfinale ging tussen nieuwkomer Wilma van der Noll samen met Mees van Raai tegen Angstgegners Arie van Veenendaal en Eefjan Timmerman. Het laatstgenoemde tweetal is goed op elkaar ingespeeld en er waren fraaie rally’s te zien. Mees en Wilma lieten zich echter niet van de wijs brengen. Wat Arie en Eefjan ook probeerden, zij hadden hier een antwoord op. Met een mooie beker gingen zij huiswaarts.

Al met al kan Smash terugkijken op een gezellig en sportief toernooi. Voorzitter Eefjan Timmerman concludeerde: ‘Het was erg fijn dat we de Clubkampioenschappen na lange afwezigheid weer konden houden. De sfeer was net als op de trainingsavonden op woensdag gemoedelijk en er werd veel gelachen’

Na afloop werd de derde helft door iedereen gewonnen.

André Koudijs