JUBILARISSEN HERMAN BOSMAN, BERT BERGER en THEO BOUWHEER GEHULDIGD

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering afgelopen woensdag 20 april werden Herman Bosman, Bert Berger en Theo Bouwheer gehuldigd omdat ze meer dan 40 jaar lid zijn van Smash.

DSC03246

Het archief van Smash gaat niet verder terug dan tot 1977 en toen kwam Herman Bosman er al in voor. Hij was toen rond de 40 jaar, maar sindsdien heeft hij altijd een jeugdige uitstraling gehouden, ook al is hij nu al bijna 80 jaar.
In 1980 speelde hij al 5e klasse met G. Hamaker, J.H. Kosian en Wim de Bruyn in Verenigingsgebouw de Schans. In die tijd moest je nog gekeurd worden voor tafeltennis (en andere sporten). Rond die tijd assisteerde hij ook bij de jeugdtraining.
Toen we eenmaal in het gebouw aan de Schoolstraat zaten was hij niet alleen een tijdje voorzitter, maar heeft hij zich onder andere ook ingezet bij de schoonmaak van het gebouw.
In de tijd dat hij voorzitter was werd er een keer ingebroken in het gebouw. In 2000. De totale schade die toen werd aangericht werd geschat op fl 2750,-
Er was fl 150,- uit de kas genomen, Fl 200,- uit een fooienpot en een spaarpot met een onbekend geldbedrag was kapotgeslagen. Ook stond er een flesje AA op de bar. Hij verklaarde toen tegenover de politie: “Ik heb er geen enkel bezwaar tegen als u dit flesje meeneemt om op sporen te onderzoeken”. Of de daders ooit zijn opgespoord is niet bekend.

Voor de opvang van nieuwe leden tijdens de training en ook in zijn team konden we altijd bij hem terecht. Zo vangt hij nu bijvoorbeeld de helft van het bestuur op in zijn team in de 6e klasse.

Voor bijna 40 jaren van actief lidmaatschap van onze club willen we hem hartelijk bedanken met een klein aandenken.

Ook Bert Berger heeft zijn sporen ruimschoots verdiend binnen de club. Vanaf de oprichting was hij erbij betrokken. Samen met George Dittrich, Luud Broekema, Johan de Koning en Joop van Dijk werd de club in november 1972 opgericht, in het Verenigingsgebouw aan de Schans. In de jaren daarna verhuisde de club naar de Mof, bij Leusden, naar Motel Maarsbergen, en naar de Til, ook in Leusden. Maar overal was wel wat, dus kwam de club uiteindelijk weer terug in het Verenigingsgebouw in Woudenberg, waar Jan en Jannie van Baren beheerder waren.
In 1979 en in 2015 was hij 2e bij de clubkampioenschappen, dus hij stond en staat zijn mannetje. In 1980 zat hij met Luud Broekema en Theo Jansen in het 2e team in de 4e klasse.
Later heeft hij lange tijd met Frits Jansen en Theo Bouwheer en Piet Keus in één team gespeeld, afwisselend in de 4e en de 5e klasse.
Hij was altijd trouw aanwezig bij vergaderingen of als er iets gedaan moest worden. Tot op de dag van vandaag heeft hij het nog steeds niet opgegeven om te proberen ons op te voeden op allerlei manieren. Helaas zijn wij tafeltennissers nogal eigenwijs, dus zijn goed bedoelde pogingen lukten niet altijd.
Hij heeft zich lange tijd bezig gehouden met de maandelijkse schoonmaak van het gebouw, aan de Schoolstraat, onder andere samen met Johan de Koning. En hij coördineerde ook de jaarlijkse schoonmaak.
Op zijn stugge, verdedigende spel is voor velen nog steeds het goede antwoord niet gevonden. Bij de clubkampioenschappen van 23 april hebben we dat weer gemerkt.
Bert, bedankt voor meer dan 45 jaar actief lidmaatschap.

Ook Theo Bouwheer komt al voor in het archief uit 1977. Hij was toen rond de 24 jaar oud en we rekenen hem nog steeds bij de jonkies.
Rond 1979 zat hij in één team met R.A. Steppé en J. Meerbeek. Zij waren alle drie jarig op de 16e. Eén in juli, een in augustus en een in september.
Onder andere in 1982 assisteerde hij bij de jeugdtraining.
Zijn vrouw Liesbeth heeft later vaak meegedraaid met de bardienst en met de schoonmaak.
Hij is nog een poos sponsor van de club geweest, wat onder andere betekende dat zijn naam op de shirts stond. Er zijn nog steeds spelers die het liefst in dat shirt spelen.
Hij heeft lange tijd met Bert Berger, Frits Jansen en Piet Keus in één team gespeeld.
Nog steeds speelt hij competitie, in de 4e klasse nog wel, onder andere met Eddy Kramer, ook iemand die in de begintijd van de club al meedraaide en met Harry van Oostrom.
Dus ja, ook Theo zit al bijna 40 jaar bij de club, al beseft hij dat zelf misschien niet. En ook hem willen we daarvoor bedanken.

DSC03247