BERT MOESBERGEN EN THIJS RIBBERINK CLUBKAMPIOEN

Bij de clubkampioenen van zaterdag 23 april waren er twee nieuwe clubkampioenen. Bert Moesbergen versloeg in de finale René Mijderwijk en Thijs Ribberink won van Nick Vlastuin.

DSC03355

Vijfendertig jaar lang werd het clubkampioenschap van Smash georganiseerd door Frits Jansen. Dit jaar moesten we het voor het eerst zonder Frits doen en voor het eerst in de Camp. Ook de combinatie van jeugd en senioren was nieuw.
We begonnen met korte wedstrijdjes van 3 minuten om de speelsterkte te bepalen. Op basis van de rangschikking die dit opleverde werden er dubbelspel-teams gevormd met een senior en een jeugdspeler. In 4 poules mochten zij bepalen wie er in de halve finales terecht kwamen. Daarna gingen we verder in poules van hoofdklasse en runners-up, wat uiteindelijk in elke categorie de halve finalisten opleverde.

IMG_5565

Door het tamelijk intensieve speelschema zakten sommige spelers die in het begin de sterren van de hemel speelden later wat terug. Anderen, die in het begin wat tegenvielen kwamen juist later pas op gang. Zo voerde Mees na de eerste ronde de ranglijst aan, maar miste hij uiteindelijk toch de halve finales. René Mijderwijk was na de eerste ronde niet bij de eerste 4, maar plaatste zich zelfs voor de finale.

In de finale van het dubbelspel wonnen Jan van der Heijden en Tom Minjon van het duo Bert Berger en Thijs Ribberink.

DSC03315

In de finale van de jeugd stonden Thijs en Nick Vlastuin tegenover elkaar. In een spannende wedstrijd van hoog niveau, die bij de senioren niet zou hebben misstaan, was Thijs net iets beter dan Nick. Omdat Nick de dag was begonnen met een allergische reactie over zijn hele lichaam was het knap dat hij zo ver was gekomen.

DSC03320

De finale bij de senioren werd gespeeld door teamgenoten Bert Moesbergen, die na een afwezigheid van een paar jaar weer met tafeltennissen was begonnen en René Mijderwijk, die een goed debuut maakte in zijn eerste jaar bij Smash.
Omdat ze om en om de games wonnen, waarbij René vaak in de achtervolging moest, viel de beslissing in de 5e game in het voordeel van Bert Moesbergen.

Een van de spannendste wedstrijden werd gespeeld door de broers Geert en Ruben Timmer, om de 3e en 4e prijs bij de runners-up jeugd, waarbij uiteindelijk Geert in de 5e game, met het kleinst mogelijke verschil aan het langste eind trok.

Organisatoren André Koudijs en René Koster reikten de prijzen uit aan het eind van het toernooi. Hoofdsponsor Lammert Wilbrink gaf de wisselbeker aan de clubkampioen Bert Moesbergen.

DSC03352

Door de experimentele opzet van het toernooi verliep het soms nog wat onwennig. Met suggesties van de deelnemers kunnen we hopelijk volgend jaar een nog geslaagder toernooi organiseren.

De volledige uitslag:
1e ronde senioren
1 Mees
2 Bert
3 Frederik
4 Jeroen
5 René
6 Eddy
7 Stefan van Woudenberg
8 Jan
9 Bert Berger
10 André
11 Gert Jan
12 Corrie
13 Eefjan
14 Stefan Holleman
15 Maurits

1e ronde jeugd
1 Nick
2 Thijs
3 Tom
4 Leon
5 Wessel
6 Marijn
7 Ruben
8 Geert
9 Stephen
10 Gertijn

Dubbelspel
1 Jan & Tom
2 Bert B & Thijs
3 Stefan v W & Leon
4 Gert Jan & Nick

Enkelspel jeugd Hoofdklasse
1 Thijs
2 Nick
3 Tom
4 Leon

Enkelspel jeugd Runners-up
1 Stephen
2 Marijn
3 Geert
4 Ruben

Enkelspel senioren Hoofdklasse
1 Bert M
2 René
3 Jeroen
4 Stefan v W

Enkelspel senioren Runners-up
1 Jan
2 Eefjan
3 Bert B
4 André