CLUBKAMPIOENEN BEKEND

Op zaterdag 13 mei werd het clubkampioenschap van SMASH gehouden. Er werd weer gespeeld in de halve sporthal. Voor Theo en Frederik was deze ruimte soms nog niet groot genoeg. Ze hadden een paar keer ruzie met de scheidingswand.

Zowel bij de jeugd als bij de senioren werden eerst voorrondes gespeeld, voordat in Hoofdklasse en Runner-up klasse werd uitgemaakt wie in de finales zouden komen. Tussendoor werd een ronde dubbelspel gespeeld, met teams die bestonden uit een jeugdspeler en een senior.

Bij de jeugd was vreemd genoeg in beide voorrondepoules én in beide finalepoules het puntenaantal aan het eind 0, 1, 2, 3 en 4.

De beide finalisten in de Hoofdklasse, Thijs Ribberink en Nick Vlastuin hadden nog geen game verloren tot de finale. Er brak een hevige onweersbui los toen ze tegen elkaar moesten spelen. Ook op de tafel was vuurwerk te zien. Hoewel het 3-0 werd voor Nick was het spannender dan die uitslag doet vermoeden.

Leon van Gelder werd na een vijfsetter 3e in de Hoofdklasse.

De finale van de runners up ging tussen Joran Timmer en Geert Timmer. In een spannende strijd werd het 3-1 voor Joran.

Matthias Wolterink werd knap 3e.

Bij de senioren  werd een zeer spannende finale gespeeld tussen Mees van Raai en Bert Moesbergen. In de poule had Bert nipt met 2-1 gewonnen. In de finale wist hij Mees pas in de 5e set  op de knieën te krijgen.

Theo Bouwheer legde beslag op de 3e plek.

De Runner-up finale werd gespeeld tussen Jan van der Heijden en Eefjan Timmerman. In de poule was Jan nog verslagen en dat leek met een 0-2 tussenstand opnieuw te gebeuren, maar taai als altijd wist Jan terug te komen tot 2-2 en toen won hij uiteindelijk met 3-2.

De 3e plek was voor André Koudijs.

André en Eefjan eindigden zowel in de voorronde als in de vervolgronde gelijk met twee anderen op hetzelfde puntenaantal. Hoewel ze in de organisatie zaten lukte het hen niet om de uitslag zodanig te manipuleren dat ze in alle gevallen door konden naar de volgende ronde. Het aantal gewonnen min verloren games gaf uitsluitsel.

Frederik van Surksum, die inviel voor Stefan Holleman, bepaalde misschien wel in zijn eentje de uitslag van het toernooi. In de poulewedstrijd verloor hij in de beslissende game met 8-11 van Mees. Had hij die game gewonnen dan had hij in de finale gestaan. Maar blijkbaar had deze wedstrijd ook Mees zoveel energie gekost dat hij in de finale net dat kleine beetje miste om te kunnen winnen.

In het dubbelspel speelden Gert Jan Verhoef en Leon van Gelder tegen Nick Vlastuin en Jan van der Heijden.  Met 11-9 in de 5e game werd een zeer spannende finale in het voordeel van Jan en Nick beslist. Jan speelde niet alleen twee finales: hij won ze ook allebei.

Arie van Veenendaal speelde zich als debutant niet onverdienstelijk naar een 5e plek.

Hoewel het programma wat uitliep was het voor zowel publiek als spelers een geslaagde dag.