NIEUWE TENUES SMASH-W

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van TTV Smash-W bood hoofdsponsor Lammert Wilbrink B.V. alle leden van de vereniging een tenue aan. Zowel de jeugd- als de seniorenleden werden in een nieuwe outfit gestoken. Het ontwerp is gemaakt door Nathalie Wilbrink. Op 23 november was de officiële overhandiging van de tenues. Nathalie en Jennifer Wilbrink waren aanwezig namens de hoofdsponsor. Na afloop van de jeugdtraining was er een fotomoment met de jeugdleden, hoofdsponsor en de op dat moment aanwezige seniorenleden.

Voorzitter Eefjan Timmerman: ‘Alle leden zijn erg blij met hun nieuwe outfit. Sinds eind augustus spelen we in de nieuwe zaal in de Camp, de Bosrandzaal. Naast de nieuwe omgeving dus nu ook voor iedereen een nieuw tenue. Dit zijn mooie ontwikkelingen en wij waarderen deze impuls van onze hoofdsponsor dan ook zeer. 

Mede door onze hoofdsponsor hebben we een bloeiende jeugdafdeling. Bijna alle clubs in het land worstelen om een jeugdafdeling op de been te houden, en de ledenaantallen nemen af. Bij ons is daar geen sprake van, omdat we ons een goede jeugdtrainer kunnen veroorloven. Een stevige jeugdafdeling is de basis van een gezonde club. En dat maakt onze sponsor dus mogelijk.’ 

DYLAN EN TREN POULEWINNAAR BIJ DE MINI- MIDI-MEERKAMP HILVERSUM

Op 6 november deden voor het eerst een paar jeugdspelers van Smash mee aan de Mini-Midi meerkampen, dit keer in Hilversum. Bij deze toernooien kan de jeugd van de afdeling Midden in poules van 6 of 7 tegenstanders spelen tegen spelers van alle andere clubs in de afdeling. Het was een gezellige boel met maar liefst 58 deelnemers. Dylan en Tren wisten hun poule te winnen. Niet slecht als je voor het eerst meedoet! Senna had de pech dat hij in de sterkste poule was ingedeeld. Op de foto de nrs 1 en 2 van alle poules. Op de achterste rij Dylan en Tren.

Het volgende toernooi is op 10 december in Houten.

SENNA EN TREN IN FINALE CLUBKAMPIOENSCHAP JEUGD

Bij het Clubkampioenschap voor de jeugd stonden Senna de Kruijf en Tren Way tegen elkaar in de finale. De vier sets die ze speelden waren allemaal spannend. Alle jeugdspelers en een aantal ouders en grootouders en senioren zagen dat Tren de eerste set won. Daarna lukte het Senna om de tweede set te winnen. Het verschil bleef klein maar Senna trok ook in de derde set aan het langste eind. Nu hoefde hij nog maar één set te winnen. Omdat de tafel in het midden van de zaal gezet was en er geen ballenjongens waren moesten de finalisten soms zelf uit de uiterste hoeken van de zaal de bal weer ophalen. Maar dat ging niet ten koste van de concentratie.

Ook in de vierde set waren ze aan elkaar gewaagd. Senna wist ook deze set te winnen en daarmee was hij clubkampioen. Ook opa Teus was daar erg blij mee. De tweede plek van Tren was een grote prestatie omdat hij nog maar net iets meer dan een half jaar op tafeltennis zit. Dat belooft nog wat voor volgend jaar. Of zijn goede spel iets te maken heeft met de trainingen van Aniek Jansen, die ongeveer tegelijk met hem begonnen is, zullen we nooit weten…

Na afloop werden alle bekers en andere prijzen uitgereikt. De prachtige wisselbeker was voor Senna. Trainster Aniek Jansen nam afscheid van de jeugd omdat dit voorlopig de laatste keer was dat ze de jeugd zou begeleiden. Zij gaat zich nu weer wijden aan haar opleiding(en) en haar eigen tafeltenniscarriere.

KAREL WEINBERG OPNIEUW KAMPIOEN VAN NEDERLAND

Bij het tafeltennissen is Karel Weinberg altijd een ongelooflijk irritante tegenstander omdat hij alle ballen terugbrengt. Een dag na het clubkampioenschap van Smash was hij op een andere manier ongelooflijk: hij verdedigde bij het dubbelspel met succes zijn Nederlandse Titel Badminton bij de veteranen in de categorie 70-plus. Gelukkig doet hij niet aan andere sporten voor zo ver wij weten. Gefeliciteerd Karel!

BERT MOESBERGEN CLUBKAMPIOEN

Zaterdag 14 mei 2022 vonden de Clubkampioenschappen van Smash plaats. De laatste editie in 2019 won Nick Vlastuin en hij kon eindelijk weer zijn titel verdedigen. Er waren echter kapers op de kust die het hem lastig probeerden te maken.

In de poule van de Hoofdklasse won Nick overtuigend zijn wedstrijden tegen aanstormend talent Matthias Wolterink, teamgenoot Thijs Ribberink en de nooit opgevende Tom Minjon. In de andere poule was het Mees van Raai, die goed van start ging door een winst op André Koudijs.

Vervolgens moest Nick het opnemen tegen Bert Moesbergen met zijn sterke backhand. Bert won de partij en werd eerste in de poule. De halve finales gingen tussen Mees van Raai en Nick Vlastuin en tussen Thijs Ribberink en Bert Moesbergen.

Nick en Bert wonnen hun wedstrijden en namen het opnieuw tegen elkaar op in de zinderende finale. De wedstrijd ging gelijk op en beide spelers wilden de titel en wisselbeker met daarop de naam van de kampioen in de wacht slepen. Een spannende vijfde set moest er aan te pas komen. Sommige supporters liepen van de tribune omdat ze het door de spanning niet langer konden aanzien. Het leek een soort golden goal in een EK- of WK-finale. Uiteindelijk was Bert koelbloedig genoeg, hij liet minder steken vallen dan Nick. Bert Moesbergen mag zich nu een jaar lang clubkampioen noemen.

In de runners-up klasse ging de finale tussen Eefjan Timmerman en jonge groeibriljant Ruben Timmer. Ruben probeerde wat hij kon en zijn sterke wapen is zijn backhand. Toch was het Eefjan, die dit goed kon pareren en uiteindelijk aan het langste eind trok. Plek 3 ging naar Karel Weinberg.

De dubbelfinale ging tussen nieuwkomer Wilma van der Noll samen met Mees van Raai tegen Angstgegners Arie van Veenendaal en Eefjan Timmerman. Het laatstgenoemde tweetal is goed op elkaar ingespeeld en er waren fraaie rally’s te zien. Mees en Wilma lieten zich echter niet van de wijs brengen. Wat Arie en Eefjan ook probeerden, zij hadden hier een antwoord op. Met een mooie beker gingen zij huiswaarts.

Al met al kan Smash terugkijken op een gezellig en sportief toernooi. Voorzitter Eefjan Timmerman concludeerde: ‘Het was erg fijn dat we de Clubkampioenschappen na lange afwezigheid weer konden houden. De sfeer was net als op de trainingsavonden op woensdag gemoedelijk en er werd veel gelachen’

Na afloop werd de derde helft door iedereen gewonnen.

André Koudijs

ALV OP 18 MEI

Voor het eerst kunnen we weer onze Algemene Ledenvergadering houden. Deze keer is het op woensdag 18 mei in onze eigen zaal vanaf 20.15 uur. Leden en ouders van jeugdleden zijn van harte welkom!

BEKERCOMPETITIE VAN START

Het toetje van het seizoen is altijd de Bekercompetitie. Dit jaar wordt er in de afdeling Midden door 104 teams gestreden om de beker. Om te beginnen in 26 poules van 4, later in een knock-out systeem. Elk team is daarbij een goede kanshebber om de beker te winnen. Het leuke van de beker is dat je tegen spelers komt te spelen die je normaal gesproken nooit tegenkomt, omdat ze te goed zijn of omdat ze lager spelen. Het verschil in niveau wordt op basis van de rating gecompenseerd in elke set die gespeeld wordt. Omdat er gespeeld wordt in sets tot de 21 kan de voorsprong van de laagst gerangschikte speler soms wel oplopen tot 18 punten. En toch lukt het dan niet altijd om als eerste bij de 21 te zijn.

Voor Smash doen mee Nick, Mees, Thijs, André, Matthias en Tom. Zij spelen op 6 mei de 1e wedstrijd in en tegen Nieuwegein, op 11 mei thuis tegen Tiel en op 25 mei thuis tegen Houten. Als ze zich bij de eerste twee teams van hun poule plaatsen stromen ze door naar de knock-out fase. Spannend!

Het verloop van de wedstrijden is live te volgen via https://ttapp.nl/#/poule/5007641

CLUBKAMPIOENSCHAP 14 MEI

Op 14 mei kunnen we eindelijk weer ons clubkampioenschap houden. Vanaf 13.00 uur zal de strijd om de bekers bij zowel de jeugd als de senioren losbarsten, met natuurlijk de nadruk op plezier en elkaar uitdagen. Tegen 17.00 uur worden de prijzen uitgereikt.

TEAM 3 KAMPIOEN

In de eerste competitie die zonder onderbrekingen kon worden afgemaakt lukte het team 3, met Tom, Matthias en Frederik, om Kampioen te worden in de 5e klasse. In het begin van de competitie ging het “wel aardig”, ze moesten duidelijk weer in het ritme komen, maar het ging eigenlijk steeds beter. Tóch leek het een week voor de laatste wedstrijd nog lastig om het kampioenschap te pakken. Totdat directe concurrent Iduna uit Bilthoven een kleine misstap maakte twee dagen voor de beslissende wedstrijd. Daardoor was een 3-2 overwinning in Maarssen genoeg om kampioen te worden, een tegenstander die de vorige keer met 5-0 was verslagen. Een makkie voor Matthias en Frederik zou je zeggen. Tóch was de tussenstand vóór de laatste partij verrassend genoeg 2-2, waardoor Frederik de schone taak had om onder hoogspanning het kampioenschap binnen te slepen. Hij liet zich echter niet van de wijs brengen en loodste met zijn jarenlange ervaring redelijk eenvoudig het beslissende punt binnen.

Gefeliciteerd jongens!

OP 31 JANUARI (2022) START DE VOORJAARSCOMPETITIE

De competitiewedstrijden mogen vanaf 31 januari weer gespeeld worden. Publiek is welkom tot 22.00 uur. Dan sluit ook de kantine, maar wedstrijden mogen na 22.00 uur wel afgemaakt worden.

Kleedkamers, douches en toiletten zijn open.

Iedereen vanaf 18 jr laat een coronabewijs zien bij binnenkomst.

Mondkapje verplicht voor publiek vanaf 18 jr bij verplaatsing binnen. Voor sporters vanaf 13 jr, maar niet tijdens het sporten.