55-plussers

Tafeltennis voor senioren (55-plus)

Dankzij een samenwerking tussen SWO en Tafeltennisvereniging Smash kunnen vanaf 4 september 55- plussers op maandagochtend van 10.00u tot 12.00u tegen een geringe vergoeding tafeltennissen in sporthal De Camp. Smash stelt hiervoor haar spullen beschikbaar en zorgt voor begeleiding. Deelnemers moeten zelf zorgen voor zaalsportschoenen waarmee niet op straat is gelopen. Batjes en ballen zijn in de zaal aanwezig.

Uit onderzoek is gebleken dat tafeltennis bij uitstek geschikt is voor senioren. Het kan de ongemakken en klachten die gepaard kunnen gaan met het ouder worden vertragen en tegengaan. Te denken valt aan concentratie problemen, slechter slapen en achteruitgang van het geheugen. Het initiatief is ook geheel in lijn met het Woudenbergs sportakkoord waar Smash en SWO aan meedoen. Tafeltennis is een sport die tot op zeer hoge leeftijd gespeeld kan worden, waarbij de kans op blessures erg laag is.

Daarnaast is het natuurlijk een prima manier om in een gezellige sfeer mensen te ontmoeten. Het is geen probleem als u nog nooit heeft getafeltennist, er is altijd minimaal één begeleider aanwezig waaraan u alles kunt vragen en die bereid is u te helpen het spel te leren spelen.

Op 28 augustus kunt u ‘s morgens van 10.30u tot 11.30u onder het genot van een drankje voor meer
informatie terecht in de bar van sporthal De Camp. U kunt dan ook de zaal bekijken en als u dat wilt
ook al even een balletje slaan.

Nadere informatie kunt u ook vragen aan Arie van Veenendaal (06-4410 9706) of aan Teus Vink (06-1231 4753). U bent elke maandag welkom vanaf 4 september van 10 tot 12 uur.